Huisdierverzekering? Zeker het overwegen waard!

 

In de praktijk krijgen we vaak vragen over huisdierverzekeringen. Moeten we onze gezonde pup of kitten wel of niet verzekeren?

Veel mensen onderschatten de kosten van een behandeling. Voor een normaal consult vallen de kosten mee, maar dit ligt anders wanneer uw huisdier iets mankeert en een medische behandeling nodig heeft. De kosten kunnen hierdoor snel oplopen. Om die reden sluiten steeds meer eigenaren een goede verzekering voor hun huisdier af.

Overweeg voor uzelf het volgende: kunt u zonder probleem een onverwachte hoge uitgave betalen dan is het misschien niet zo nodig om een verzekering af te sluiten. Maar dat is niet voor iedereen ten alle tijden mogelijk. Door het afsluiten van een huisdierenverzekering weet u dat u zich geen zorgen hoeft te maken over onverwachte medische kosten. Als uw hond bijvoorbeeld een poot breekt kunnen de kosten van een operatie bij een orthopedisch specialist oplopen tot € 1500 en in het weekend zelfs tot € 2500.

 

Verschillende aanbieders

 

In Nederland zijn er verschillende aanbieders van huisdierenverzekeringen actief. Om een goede keuze te maken kunt u het beste de voorwaarden, service en diensten van alle aanbieders vergelijken. Let bij uw keuze goed op, de verzekeringen zijn vergelijkbaar maar verschillen ook op bepaalde punten. Let bijvoorbeeld op:

 

  • de maximale vergoeding per verzekeringsjaar.

  • de wijze van declareren en de eventuele kosten van de declaratie en de termijn van uitbetaling.

  • eventuele beperkte dekking bij aanvang van de verzekering, wachttermijn.

  • eventuele uitsluitingen die gelden voor enkele rassen.

  • de premies, instappremie en verouderingstoeslag. Over het algemeen geldt: Hoe hoger de premie hoe hoger de dekking.

  • de dekking:

- Wordt gebitsreiniging vergoed?

           - Worden diagnostiek, behandeling en nazorg bij heup of elleboogaandoeningen vergoed?

- Is specialistische zorg (bij doorverwijzing) volledig gedekt?

- Worden spoedbehandelingen volledig gedekt?

 

Er zijn verschillende websites waarop u huisdierverzekeringen kunt vergelijken. Bijvoorbeeld http://www.verzekerjehuisdier.nl/

Hier kunt u verschillende aanbieders interactief met elkaar vergelijken. Zo kunt u als eigenaar van een kat of hond eenvoudig een keuze maken. Mocht u daarna nog vragen hebben kunt u natuurlijk altijd bij ons terecht!